Участь викладачів ФОФ у вебінарі "Мінімальне податкове зобов'язання", організований Всеукраїнською Аграрною Радою

У 2023 році в Податковому Кодексі України з’явилася новації щодо сплати мінімального податкового зобов’язання.

Мінімальне податкове зобов’язання – це фактично мінімальна сума податків, яку сплачує кожен власник або користувач земельних ділянок віднесених до сільськогосподарських угідь, а також ті, хто отримує доходи за виробництво, реалізацію сільгосппродукції.

У світлі викладання дисциплін за освітньо-професійними програмами Облік і оподаткування дана норма не може бути проігнорована та потребує професійної обізнаності викладача податкових дисциплін. З цією метою  15 лютого 2023 року к.е.н., доцент, професор кафедри обліку і оподаткування Лега Ольга Василівна взяла участь у вебінарі щодо розрахунку мінімального податкового зобов’язання. Організатором заходу була Громадська спілка «Всеукраїнська Аграрна Рада», а його модератором – Ольга Богданова, керуюча партнерка Crowe Erfolg Ukraine, радниця ВАР з питань оподаткування.

Одержаний досвід буде впроваджено у навчальний процес, з метою актуалізації бухгалтерських та податкових знань здобувачів за освітньо-професійними програмами Облік і оподаткування освітніх ступенів бакалавра та магістра.