Залучення професіоналів-практиків до проведення семінарських занять з дисципліни «Практична політологія»

На кафедрі гуманітарних і соціальних дисциплін факультету обліку та фінансів триває робота щодо співпраці зі стейкхолдерами.

Вивчення практичних аспектів політики посідає важливе місце у професійній підготовці майбутніх політологів, а тому студентам корисно дізнатися про особливості здійснення професійної діяльності від професіоналів-практиків, експертів у галузі політології.

5 березня 2020 року було проведено семінарське заняття з дисципліни «Практична політологія» спільно із заступником начальника Управління з питань внутрішньої політики Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Полтавської облдержадміністрації Отичем Олександром Анатолійовичем.

Під час заняття гість розповів про принципи здійснення влади, ухвалення управлінських рішень, особливості діяльності департаменту, завданням якого є підготовка аналітичних матеріалів для керівництва держави й області, моніторинг громадської думки, забезпечення комунікації влади з громадськістю тощо. Відповідно й органи влади потребують фахівців, здатних до аналізу політичних процесів, вивчення стану громадської думки й підготовки аналітичних висновків, рекомендацій щодо державної політики.

Під час зустрічі відбувся обмін думками щодо залучення до навчального контенту політологічних дисциплін публічної інформації, пов’язаної із практичними аспектами реалізації політики в регіоні та Україні загалом, а також інформаційних матеріалів, розміщених на офіційному сайті Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій із громадськістю Полтавської облдержадміністрації.

Дякуємо Олександру Анатолійовичу за практичні поради й цікаву розмову. Продовжуємо співпрацю з департаментом щодо залучення їхніх фахівців до обговорення проєкту ОПП Політологія та проходження студентами-політологами виробничої практики.

 

 

Аудиторія: 

Діяльність: