Зустріч зі стейкхолдерами під час навчальної практики «Безпаперова бухгалтерія»: обговорення використання інформаційних систем при автоматизації основних ділянок облікової роботи

17 червня 2021 року під час навчальної практики з дисципліни «Безпаперова бухгалтерія» для здобувачів вищої освіти 1 курсу скороченого терміну навчання спеціальності 071 Облік і оподаткування була проведена зустріч зі стейкхолдерами – головними бухгалтерами туристичного агентства «Orange» Гирявою Альоною Володимирівною та ТОВ «Регіон-Юртрейд» Одарюк Ганною Олександрівною – на тему «Використання інформаційних систем при автоматизації основних ділянок облікової роботи».

Альона Володимирівна Гирява зазначила, що у їхньому агентстві використовується програмний продукт «M.E.Doc», а Ганна Олександрівна Одарюк повідомила, що у їхньому товаристві, крім «M.E.Doc», також використовується програмний продукт «1С: Бухгалтерія 8.3».

Стейкхолдери зазначили, що програмним продуктом «M.E.Doc» користується переважна більшість підприємств України. Він призначений для подання звітності в усі контрольні органи України (Державна фіскальна служба України, Державна служба статистики України, Пенсійний фонд України, Державна казначейська служба України, Державна служба України з питань праці, міністерства і відомства), для реєстрації податкових накладних і юридично значущого електронного документообігу й обміну юридично значущими первинними документами між контрагентами в електронному вигляді.

Фото 1: Зліва направо: Сахновський Вадим, Донцов Ілля, Одарюк Ганна Олександрівна, головний бухгалтер ТОВ «Регіон-Юртрейд», Гирява Альона Володимирівна, головний бухгалтер турагентства «Orange», Довгаль Альона, Ходаківська Лілія Олександрівна, викладачка навчальної практики, Сацька Катерина, Петренко Аліна, Махно Сергій.

 

Стейкхолдери відзначили, що M.E.Doc містить усі актуальні форми звітності, які оперативно оновлюються відповідно до законодавства. Програма підтримує роботу з електронним цифровим підписом. Програмний продукт «M.E.Doc» – це найкращий помічник у роботі з усіма типами документів в електронному вигляді: податкові накладні, акти, рахунки і звіти. Це новітній програмний продукт для підприємств різних сфер діяльності та систем оподаткування. Всі документи, створені у програмі «M.E.Doc» і підписані електронним цифровим підписом, є оригіналами документів.

Співпраця зі стейкхолдерами продовжується.

 

Аудиторія: 

Діяльність: